Wist u dat het pensioenreglement is aangepast?

Datum

13 February 2020

Wist u dat?

  • Het belangrijk is dat u doorgeeft als u ongehuwd samenwoont? Uw partner heeft alleen dan bij uw overlijden waarschijnlijk recht op een partnerpensioen, zowel voor als na dat u met pensioen bent. In de meeste gevallen is namelijk uw relatie bij ons bekend, zoals bij een huwelijk en bij geregistreerd partnerschap. Wanneer u ongehuwd samenwoont is dit niet automatisch bij ons bekend. Ook in deze gevallen kan uw partner recht op een partnerpensioen krijgen. U moet dan een samenlevingsovereenkomst hebben, die bij een notaris officieel is gemaakt (‘verleden’). Deze overeenkomst moet u ons dan toesturen. En u moet met uw partner officieel op hetzelfde adres wonen.
  • Er een belangrijke uitzondering is: indien u overlijdt binnen één jaar nadat u uw (nieuwe) relatie bent gestart én uw overlijden op dat moment redelijkerwijs te verwachten was. Hierbij is er geen recht op partnerpensioen.

 

Wist u dat?

  • Als u geen partner heeft, uw partnerpensioen kunt ruilen voor een hoger ouderdomspensioen.

 

Wist u dat?

  • U uw pensioen eerder kan laten ingaan dan de standaard pensioendatum van 68 jaar in ons pensioenreglement? Als u dit wilt, neemt u dan contact met ons op. Als u veel eerder met pensioen wilt, namelijk meer dan 5 jaar vóór uw AOW-datum, dan gelden er extra eisen. Wij informeren u graag hierover.

 

Voor de voorwaarden kunt u kijken in het pensioenreglement.